Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Салони краси > Ідеальна засмага до весільної сукні

Ідеальна засмага до весільної сукні

Сьогодні все більше відчувається, що модна колись тенденція французької аристократичної блідої шкіри відходить у небуття. Адже щойно настає літо, усі панянки та жінки б’ють на сполох – потрібно негайно подбати про рівномірну засмагу.

Дівчата, які стоять на порозі свого одруження, відвідини солярію ставлять під номером один у списку передвесільних справ – весільна сукня без ідеальної засмаги – не варта й «дірки від бублика». Після весілля молодята зазвичай вирушають у романтичну подорож у якусь із країн «сонця та пляжів». Проте косметологи радять перед цим пройти бодай декілька сеансів засмаги в солярії, щоб не згоріти на пляжі першого ж дня.

Соляріїв та салонів краси у нас – чи не на кожному кроці, та будьте обережними: ви можете потрапити до салону, в якому працює некомпетентний персонал або лампи давно уже відслужили свій експлуатаційний вік. Тоді ви лише витратите гроші і не отримаєте очікуваного результату. Отож, радимо запам’ятати декілька порад.

Як обрати кращий салон?

Поради від журналу «Наше ВЕСІЛЛЯ»

У салоні, де працюють професіонали, вам порадять визначити свій тип шкіри, щоб обрати той час перебування під ультрафіолетовими променями, який не буде шкідливим для вас. Для цього адміністратор дасть вам розглянути таблицю або ж запропонує відповісти на спеціальні запитання. В аматорських  салонах про таке навіть не чули, тому не намагайтеся даремно доводити своє, а просто шукайте «свій» професійний салон.

Також ви можете поцікавитися, коли востаннє замінювали лампи. Справжні фахівці ведуть облік роботи ламп. Вони безпомилково обчислюють залишковий термін експуатації. Дехто ж намагається на цьому зекономити, тому кошти на нові лампи виділяють лише тоді, коли старі просто перегорають. Уявіть собі, скільки клієнтів платять за перебування «під звичайним свілом»?!

Якщо солярій горизонтальний, зверніть увагу на його поверхню. Коли її доглядають правильно (щоразу протирають спеціальними дезинфікаційними засобами), вона буде абсолютно прозорою, коли ж для цього використовують засоби для миття скла – вона буде матовою з розводами.

Справжні професіонали безпомилково назвуть вам фірму-виробника солярію, розкажуть про відмінності між  турбосолярієм та класичним солярієм. До того ж вони поцікавляться, як часто ви бажаєте відвідувати їхній заклад. Можливо, вам буде вигідно придбати абонемент і зекономити власні кошти? Тому, обираючи салон, який надає послуги всесезонної засмаги, щоразу зважайте на компетентність персоналу, який обслуговуватиме вас.

Не «купуйтеся» на рекламу на зразок «однотонна засмага лише за декілька сеансів…». Різниця між усіма соляріями полягає лише в їхній потужності та типах випромінювання (вартості послуг відповідно). Солярії нового покоління (з великою кількістю ламп) дають ефект рівномірнішої засмаги й мають найменш шкідливий вплив. Однак ці турбосолярії мають і дещо негативне – у них ви швидко засмагнете, проте ваша шкіра так само швидко може набути попереднього кольору. Крім цього, часто у них використовують високі дози опромінення, тому, перш ніж отримати смаглявий колір шкіри, ви ризикуєте мати вигляд вареного рака.

Ще один дуже важливий момент. Як би не дбали про свій бізнес власники салону, справжні професіонали завжди попередять вас, що слід засмагати максимум один раз на добу, а ще краще – щодва дні (чи в солярії, чи на сонці). Загальна кількість сеансів має становити не більше 50-и впродовж року, оскільки надмірне опромінення може стати причиною шкірних захворювань.

Деякі нюанси природної засмаги

Мабуть, немає на світі людини, яка не любить сонячного проміння (не плутати зі спекою): воно поліпшує самопочуття, сприяє працездатності й надає нашій шкірі привабливого бронзового відтінку. Під впливом ультрафіолету в нашому організмі виробляється вітамін D, він підвищує рівень кальцію і стимулює діяльність нервової системи. Сонячні ванни частково понижують тиск, активізують обмін речовин і навіть підвищують опірну функцію організму.

Однак улюблене сонечко має й декілька серйозних мінусів:

1)   воно може пошкодити структуру шкіри і спричинити опіки;

2)   призвести до передчасного старіння шкіри;

3)   стати причиною захворювання на рак шкіри.

Тому, якщо ваша шкіра надто чутлива до сонячного випромінювання й обгорілий шар епідермісу не встигає “сповзти” до наступного сеансу сонячних ванн, усе-таки краще обрати солярій.

Сонцезахисні засоби та їхнє використання

Навіть коли ви плануєте недовго побути під прямими сонячними променями, варто взяти зі собою сонцезахисні засоби. На етикетках та зворотному боці кожного тюбика вказано сонцезахисний фактор – SPF (Sun Protective Factor). Він показує, на скільки часу більше ви зможете бути під сонцем і не обгоріти порівняно з незахищеною шкірою. Якщо зазначено SPF 8, то ви можете засмагати у 8 разів довше, ніж без використання цього засобу.

Захисну косметику слід наносити на очищену шкіру за 20-30 хвилин до початку засмаги, щоб вона встигли проявити свою дію. У жодному разі не варто одночасно використовувати парфумерні засоби. Крем рекомендують накладати однорідним шаром та після купання обов’язково повторити процедуру.

Однак навіть із найдорожчими засобами не потрібно зловживати перебуванням під сонцем. Лікарі не радять «ніжитися» на пляжі з 11-ої до 16-ої години, тому, якщо ваша тінь на пляжі коротша, ніж тіло, – змініть місце перебування. Деяка кількість ультрафіолету проникає навіть крізь товщу води, отож, під час морських забав та різноманітних спортивних занять також користуйтеся захисними препаратами.

Солярій: переваги та недоліки

Мода відвідувати солярії прийшла до нас із Німеччини та Франції й настільки прижилася в нашій буденності, що відвідувати їх стало для багатьох звичною справою. 

Перебуваючи під прямими сонячними променями, ми дозволяємо променям різного спектру безперешкодно проникати до нашої шкіри. Натомість солярій дає лише певний спектр випромінення, яке сприяє утворенню в нашому організмі пігменту  меланіну – завдяки якому шкіра темніє, а епітелій (поверхневий шар) потовщується. Відбувається природна захисна реакція шкіри. Солярій не подає того шкідливого спектру, який містить сонячне проміння, крім того, час перебування в солярії є чітко дозованим.

Перевагою соляріїв над природними сонячними ваннами є ще й те, що своїм клієнтам вони пропонують повне розслаблення. Лежачи у зручній кабіні, ви можете забути про свої клопоти, послухати приємну музику, подихати чистим повітрям від кондиціонера.

Відвідувати солярій найефективніше курсом протягом 10-12 днів, а для зміцнення кольору можна повторити процедури після  6-8 тижнів. Залежно від типу вашої шкіри косметолог визначить, скільки часу щоразу вам найкраще проводити під “штучним сонцем”.

Перед тим як відвідати солярій, варто очистити шкіру тіла та обличчя за допомогою скрабу. На тіло не наносьте жодних косметичних засобів. Захисні засоби та автозасмаги можуть змінити вашу планову програму засмаги. Професіонали радять прийняти душ і використати зволожувальні креми. Для засмаги в солярії використовуйте лише спеціальну косметику.

Оскільки дивитися на ультрафіолетове проміння шкідливо, то у соляріях використовують спеціальні окуляри. Також косметологи радять прикривати соски грудей, адже вони мають більше пігменту і вбирають більшу кількість випромінення (профілактика пухлин молочної залози). Максимальна тривалість перебування під штучним сонцем залежить від різновиду солярію та типу шкіри.

Якщо ви помітили після засмаги запалення шкіри, пігментні плями, піхурі – проконсультуйтеся в лікаря.

Протипокази:

Лікар не порадить вам відвідувати цей заклад, якщо у вас:

–      системні захворювання сполучної тканини;

–      індивідуальне несприйняття (головний біль, висип, слабкість);

–      період вагітності;

–      гострі запальні процеси (захворювання шкіри);

–      інфекційні захворювання;

–      онкологічне захворювання шкіри;

–      мастопатія (передраковий стан молочної залози)

 

Отже, озброївшись усіма можливим сонцезахисними засобами та знаннями, ви сміливо можете відвідувати найкращі пляжі або комфортні косметичні салони, зручно вмостившись у модерній кабіні. Вибирати вам…

 

Автор та редакція висловлюють вдячність за сприяння у підготовці матеріалу лікареві Юрію Степасю.

Леся КІЧУРА

Назад