Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Сім'я та родина > «Сімейні підказки» для чоловіків

«Сімейні підказки» для чоловіків

Зазвичай вважають, що журнал для тих, хто одружується, читатимуть лише жінки. Думаю, що це не так. Іноді чоловіки також зазирають у «жіночі» журнали, щоб знайти пораду, адже їм буває важко, а то й неможливо зрозуміти жінку, задовольнити її бажання та вимоги.

У час залицяння, здавалося, було все чудово, та щойно ви стали чоловіком і дружиною – деякі моменти порозуміння зникли. Отож, ми намагатимемося дати вам, чоловікам, максимум потрібної та корисної інформації, щоб перший медовий місяць насправді став для вас таким і плавно перейшов у таке саме солодке життя.

Пробудження й сніданки

Хто сказав, що сніданок щоразу має готувати дружина?У вас є чудова нагода зробити їй приємність. Якщо ранкові обов’язки після одруження ви ще не встигли поділити, то прокидайтеся на п’ять хвилин швидше, ніж дружина, і встигатимете приготувати каву чи чай (попередньо з’ясуйте, що саме вона полюбляє).

Пам’ятайте, жінка завжди помітить те, чого ви для неї досі не робили. Тому після декількох філіжанок кави в ліжко кохана запропонує вам такий самий сніданок у вихідні. Ось так просто ви робитимете приємне одне одному без зайвих витрат.

Оновлення гардеробу

Іноді нагадуйте дружині, що давненько не гуляли модними крамницями. На вулиці літо – потрібно оновити гардероб. Адже її фантастичну фігуру варто одягти у модні бренди цього сезону. Повірте, після такої пропозиції дружина просто розквітне у вас на очах. Тому частіше залишайте їй гроші зі словами: «Купи собі щось гарненьке».

Уб’єте двох зайців одразу: і жінка задоволена, і кошти цілеспрямовано використано. Не без того, що кохана, оцінивши вашу щедрість, вирішить зробити подарунок і вам.

Відпочинок із подругами

Пригадайте, скільки позитивних емоцій кохана приносила щоразу після зустрічі з подругами. І якщо навіть сімейні турботи забирають майже увесь її вільний час, намагайтеся зробити так, щоб вона мала змогу на невеличке дозвілля з давніми подругами.

Скажіть, що самі приготуєте вечерю чи вкладете спати дітей, попрасуєте собі сорочку чи розвісите білизну – дайте коханій відпочити від щоденних одноманітних справ. Якщо немає змоги зустрітися з подругами, то нехай «потеревенить» із ними по телефону.

Вдячність та увага

Якщо ваша дружина працює з ранку до вечора, турбується про сімейний затишок, підтримує чистоту в помешканні, готує їсти та ще й виховує дітей – їй мало поставити пам’ятник за життя.

Але чомусь уже так склалося в нашому суспільстві, що за роботу домогосподині та виховання дітей жінок не висувають на здобуття Нобелівської премії, не нагороджують орденами чи грамотами, іноді навіть подякувати їм забувають.

Тому наша порада – будьте уважними до своєї коханої. Хваліть її за кожну смачну страву, дякуйте за будь-яку дрібничку. Адже ніщо не дається нам там дешево й не цінується так високо, як увічливість. Тоді чому б нею не скористатися?!

Романтичні несподіванки

Тема несподіванок просто нескінченна. Про це можна говорити багато, але сказати все, мабуть, неможливо. Отож, вам є з чого вибирати. Щоб не настав такий день, коли дружина вам дорікне: «Коли ми зустрічалися, ти був набагато уважнішим. І квіти дарував, і подарунки на іменини, а ось зараз – неспроможний придбати без нагадування навіть пляшки вина чи цукерок…» Ніколи такого не допускайте!

Не варто перекладати на кохану ще й купівлю романтичних та еротичних атрибутів. Чому б вам не підготувати шампанського й льоду, замовити піцу на вечерю, щоб врятувати кохану від стояння біля плити, запалити свічки у спальні, поки дружина приймає душ?

Жінки за таке віддячують сповна. Коли з’являється вільний вечір, зателефонуйте коханій і скажіть, що чекаєте на неї в ресторані чи кав’ярні і відмови не приймаєте. Або ж придбайте два квитки на романтичний фільм у кінотеатрі. Пригадайте, коли ви були молодими, безтурботними та закоханими… І нехай жодне з цих почуттів вас не покидає!

Брак довіри

Кохану щоразу дратують ваші погляди на інших жінок? Навіть якщо ви не повертаєте за ними голови, а просто дивитеся на тих панянок, які проходять повз вас? Намагайтеся пояснити дружині, що її товариства, кохання та турботи для вас цілком достатньо.

А те, що усі чоловіки дивляться на жінок, – природно і не має психологічного підґрунтя. Коли ж ви не можете оминути поглядом привабливу жінку, яка, крім того, ще й модно вдягнута, то вже постарайтеся зробити це так, щоб ніхто не помітив.

Частіше запрошуйте кохану в гості та на вечірки до друзів. У компанії друзів щоразу хваліть її перед усіма. Від часу до часу наодинці робіть комплімент щодо її чудового вигляду. Це допоможе їй бути впевненою у собі.

Сімейне дозвілля

Якщо випадає нагода побути вдома удвох – намагайтеся зайнятися корисними справами. Разом приготуйте обід чи вечерю, зробіть невеличку перестановку в кімнаті, можете придбати щось цікаве для інтер’єру, разом обійшовши спеціалізовані крамниці. Занять, звичайно, безліч, головне, щоб кожен із вас почувався потрібним своїй половинці кожної миті.

Уважний сім’янин

Не знаю, чи доводилось чоловікам спостерігати за виразом обличчя своїх коханих жінок перед телеекраном, коли вони бачать, як батько сімейства повертається з роботи з повними пакунками харчів. Адже у більшості чоловіків є авто, а от жінкам усі «торби» доводиться нести в руках. Ще більше заздрісних поглядів ви відчуєте на собі, коли зголоситеся погуляти з дітьми.

Усі жінки (заміжні й незаміжні) просто мліють, коли бачать «татка» з візочком або дитиною за ручку. Тому, коли бажаєте зробити коханій приємне, заберіть дітей на годину-дві на вулицю. За цей час дружина матиме змогу відпочити, прийняти ванну і зустріти вас у чудовому настрої.

Сварки через дрібниці

Навіть у щасливих сім’ях трапляються сварки. Нам просто важко уявити свій побут без цього елемента співжиття. Отож, якщо дружина знову розпочала сварку через нісенітницю, не поспішайте обурюватися. Вислухайте її аргументи.

Можливо, щодо деяких моментів вона має рацію? Коли жінка помічає, що чоловік уважно слухає і замислюється над сказаним – це її заспокоює. Нехай кохана скаже все, що накипіло, а потім ви спокійно зможете висловити свою думку. Повірте, словесний напад з вашого боку – не завжди найкращий спосіб захисту (перевірено на власному досвіді).

Фінансові непорозуміння

Питання фінансової незалежності є доволі болючим для багатьох подружніх пар. Одна дружина буде скаржитися, що чоловік недостатньо заробляє, інша – що він марнотратник, третя – шкодуватиме, що вийшла заміж за скнару. Тому, аби уникнути таких звинувачень та виправдань, вчиніть розумніше.

Складіть список покупок із зазначенням ціни. На другому аркуші розпишіть дохід кожного. Відтак матимете чітку бухгалтерію, хто скільки витратив і на що.

До речі, це хороший спосіб коригувати сімейний бюджет. Ви чітко бачитимете, на чому можна зекономити, на що відкласти більше грошей (наприклад, для відпочинку на морі чи подорожі). Інакше тема грошей може довго псувати ваші романтичні взаємини.

Скарги на зразок: «Ти дуже багато працюєш» Якщо ви чуєте цю фразу частіше, ніж двічі на тиждень, варто задуматися – можливо, кохана має рацію? Адже вечори й вихідні призначені для сім’ї.

Намагайтеся змінити свій розпорядок робочого дня, раціональніше використовувати кожну хвилину, заздалегідь планувати зустрічі й складати план на день. Тоді ввечері у вас ще залишаться сили для сім’ї.

Кохати – означає припинити порівнювати

Забудьте про будь-які порівняння на зразок «от його дружина так смачно готує», «у тієї неперевершений смак»… Кохана такого не терпітиме, тим паче, що зовсім не зобов’язана це робити. Коли ви обрали її за дружину серед тисячі інших – тим самим визначили для себе раз і назавжди – вона найкраща серед усіх, в усьому. Тому цей високий рейтинг мусите підтримувати незмінно.

Кохайте дружину, якою ви її зробили, або ж робіть такою, якою кохатимете вічно. Наскільки б важким інколи не видавалося сімейне життя, пригадайте – усе в житті минає. Жоден чоловік не прожив би справжнього життя, коли б його не очистило кохання жінки, не підкріпила її мужність й не вела її скромна розсудливість.

Адже іноді вам здається, що вас кохають, тому що ви хороші. Насправді це не так. Хороші ті – хто вас кохає, пам’ятайте про це кожної миті подружнього життя.

Анастасія ГОЛОВКО

Назад