Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Сім'я та родина > Знайомство з майбутньою родиною

Знайомство з майбутньою родиною

Знайомство з батьками – це перший крок, який може стати запорукою вашого спокійного подружнього життя.  Хоча й говорять, що перше враження часто буває оманливим, однак, здебільшого, воно є єдино правильним… Справити гарне враження на батьків коханої тобі людини – важливо не лише для Вас, а й для Вашої другої половинки, оскільки гарні дружні взаємини з її рідними зменшують кількість непорозумінь у подальшому спільному житті. Як же „здобути серце” батьків коханої людини? Де і за яких обставин краще знайомитися? Які теми для спілкування обрати? Як поводитися загалом?

З усім цим переліком питань ми спробуємо впоратися разом з вами просто зараз…

Підготуйтеся ґрунтовно!

Не виникає ніяких проблем із знайомством з батьками тим, хто виріс в одній багатоповерхівці чи на одній вулиці, бо зростали вони на очах обидвох пар батьків. Тоді батьки дівчини прекрасно знають про всі „пригоди” і кількість разів розбитого носа Вашого обранця, а батьки хлопця – про Вашу популярність та Ваше коло подруг. Тут є два полюси – Ваші батьки з дитинства захоплені мужністю і товариською вдачею Вашого коханого, або ж їм, навпаки, не до вподоби його розбишацькі схильності. Працюйте над удосконаленням іміджу свого коханого! Покажіть шляхетність його намірів, доведіть, що з веселого, трохи забіякуватого хлопчиська виріс самодостатній і серйозний молодий чоловік, який здатен сам за себе постояти і досягати в житті визначеної мети. А Ваш коханий наголошуватиме, що саме завдяки Вам він став самодостатнім і відповідальним, а Ваші подруги ще й досі бігають на побачення і змінюють кавалерів, як рукавички, на відміну від Вас, лише тому, що ще не подорослішали і сприймають життя легковажно.

Іншою є ситуація, коли Ви з різних міст і  Вам не доводилося досі бачити «наживо» батьків своєї половинки… Отоді діє лише візуальний і словесний портрет Вашого характеру та уподобань, захоплень і кола Вашого спілкування, описаного Вашою коханою людиною. Тому дуже важливо при першому знайомстві максимально відповідати тому змальованому портрету, який уже уявляють батьки Вашої половинки.  

Загалом, наче впоралися. Підготовчий процес минув, тож настав час офіційного знайомства.

Знайомтеся! Це…

Дуже важливо вдало підібрати час і місце – найчастіше це буває вдома і у вихідні. Можливий варіант і з рестораном, якщо батьки хочуть побачити поведінку обранця своєї дитини не в домашніх умовах.  Зазвичай, діти натякають батькам про можливі відвідини свого коханого. Отож! Знайомство коханої людини з батьками. У гості приходять з традиційними атрибутами – квіти і цукерки для мами, пляшка коньяку чи сувенірна горілка для тата. Важливо попередньо дізнатися, які улюблені квіти й цукерки любить мама Вашої другої половинки, аби не втрапити у халепу… І розпитати про захоплення тата, який, можливо, зовсім не вживає спиртного, але є затятим колекціонером і непотрібний Вам радянський ювілейний карбованець є його давньою мрією. Отож, із реквізитами «лестощів» для батьків упоралися, тепер – теми для розмов і спільна історія знайомства та планів щодо майбутнього. Ви вже продумали спільну історію Вашого знайомства, першого поцілунку, улюблених місць зустрічі… Тепер підготуйте умовний перелік тем, які будуть цікавими для батьків – можливо, це риболовля, історія, футбол для тата, нові рецепти тістечок, особливості догляду за кімнатними рослинами – для мами. Шукайте спільних тем у межах зацікавлень Ваших майбутніх батьків – дайте зрозуміти, що у Вас достатньо спільного з ними і Вам буде про що поговорити в майбутньому. І боронь Боже зачіпати політику. Дотримуйтесь правила: „Слово – срібло, мовчання – золото”. Згодом у Вас буде достатньо часу посперечатися і відстояти свої переконання.

Готувати до знайомства потрібно не лише один одного, а й батьків. Попросіть їх не форсувати події. Хай питання про місце роботи і зарплату, місце навчання і ступінь почервонілості диплому залишаться «на десерт». Також батькам не варто одразу починати «допит» про батьків обранця і сферу їхньої зайнятості. Нехай розмова починається «здалека», пройде початкова адаптація батьків і Вашої пари як цілого, а вже потім можна  і про життєве, адже цим знайомством Ви відкрили собі двері в іншу сім’ю, яка згодом може стати Вашою родиною.  

Головна порада молодятам – не будьте надто балакучими, не перебивайте – уважно дослухайтесь, не сперечайтесь, поводьтеся невимушено, але стримано. І пам’ятайте, скромність, а не вдавана манірність прикрашають людину – особливо це не пасує чоловікам. Хлопцям варто також пам’ятати, що жінкам незалежно від віку імпонують справжні чоловіки – галантні та уважні. Слухайте своїх співрозмовників, підтримуйте розмову, цікавтеся деталями – це сприятиме доброму враженню. А ще – не забувайте за столом про увагу не лише щодо коханої, а й щодо її матері. Також пам’ятайте про елементарний етикет і не цілуйтеся за столом – це не весілля і Вам не кричать «гірко». Поводьтеся стримано.

Переглядаючи старі фото, можна зробити комплімент, що батьки практично не змінилися, звісно, коли це віддалено, але відповідає дійсності – головне не переборщити!

Прощаючись, подякуйте за смачну вечерю, попросіть рецепт того смачного салату і пообіцяйте наступного разу допомогти із ловлею такої ж великої рибини, яка цього разу прикрашала стіл. Насамкінець хлопець може поцілувати мамі коханої руку, а з татом краще зберегти дистанцію – обмежитись дружнім потиском руки. Коли він стане тестем – тоді усе можна буде надолужити. Дівчині ж, прощаючись, краще поцілувати батьків хлопця у щоки.

Тетяна БУРДЕГА

Назад