Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!
Для перегляду Флеш-елементів, скачайте будь-ласка флеш плеєр!

Архів новин

Реклама

"НАШЕ ВЕСІЛЛЯ" > Категорії > Весільні зачіски > Розкішне волосся – мрія кожної жінки

Розкішне волосся – мрія кожної жінки

Так-так, про розкішне, гарне і здорове волосся мріє кожна дівчина та жінка. Адже, щоб виглядати привабливою та доглянутою замало мати правильні риси обличчя чи витончену фігуру.

Волосся також багато і красномовно “говорить” про те, якою є його власниця. У цьому номері журналу “Історії про кохання” йтиметься про ті способи та рецепти, які стануть нам у пригоді під час догляду за волоссям.

Отже, чи не найбільшою проблемою, з якою стикається кожна з нас, є пошкоджене та посічене волосся: воно швидко ламається, заплутується і виглядає тьмяним. Кінці волосинок не витримують негативної дії багатьох шкідливих зовнішніх чинників: фарбування волосся, сушіння феном, неправильне харчування чи неправильно підібрані косметичні засоби тощо.

Але посічене волосся – це проблема, яку можна розв’язати, було б тільки бажання. Насамперед замість звичайних користуйтеся лікувальними шампунями з вітаміном В5, екстрактом ромашки, липового цвіту, м’яти. Розчісуйтеся його дерев’яними щітками з дрібними зубчиками.

На кінці волосся після миття голови наносіть бальзам чи маску, особливо корисними будуть маски з оливковою олією. Посічені кінчики волосся треба підстригати (приблизно раз на 6–8 тижнів). А народна медицина рекомендує лікувати посічене волосся теплими компресами: двічі на місяць у шкіру голови втирати злегка підігріту реп’яхову олію й обмотувати голову целофаном, а потім теплим махровим рушником.

Через годину промити волосся шампунем і прополоскати водою з лимонним соком. Для полоскання посіченого волосся можна використовувати також і настій липи, аптечної ромашки чи листя берези. Варто запам’ятати, що не можна розчісувати дуже мокре волосся.

Якщо воно посічене, краще не користуватися термобігудями, не робити мімічної завивки. Щодо масок для волосся, то їх існує безліч. І ніхто не заперечить, що найкориснішими є ті, які можна приготувати власноруч у домашніх умовах. Зміцнювальні маски та маски проти лупи – чудові косметичні засоби із догляду за волоссям. Вони мають чудовий лікувальний ефект.

Приготовлену маску слід втирати в корні волосся, а потім обмотувати голову целофаном і махровим рушником. Пропонуємо вашій увазі декілька рецептів приготування масок для волосся: – свіжий цибулевий сік (2–3 ст. л.) втирати в корені волосся 1–2 рази на тиждень.

Через годину змивати за допомогою шампуню (якщо волосся жирне, то змивати не раніше ніж за 2–3 години). Така процедура та маска не лише надасть волоссю блиску, а й сприятиме його росту та вбереже від лупи; – змішати 2 ст. л. цибулевого соку з двома столовими ложками реп’яхової олії.

Нанести на волосся на 30–40 хвилин. Потім змити та прополоскати водою з оцтом; – натерту цибулю перемішати з медом (на чотири частини цибулевої каші – одна частина меду). Нанести на волосся, через 30–40 хвилин змити.

Якщо волосся дуже сухе і ламке, то до натертої цибулі та меду слід додати трішки теплої оливкової олії; – для цієї маски знадобиться яйце, 2 ст. л. касторової олії, чайна ложка гліцерину і чайна ложка оцту.

Нанести суміш на 40 хвилин, потім змити за допомогою шампуню. Олія, яку часто додають до масок для волосся, чудово впливає на всю структуру волосся, добре всмоктується у шкіру голови і зміцнює волосяні фолікули, поліпшує кровообіг і стимулює ріст волосся.

ВСТАВКА 1

На голові в кожної людини росте 90–150 тисяч волосинок. У середньому волосся виростає на 0,33 мм за день, 12 см – за рік, 7,6 м – протягом усього життя. Щодня в людини випадає від 30-ти до 120-ти волосинок. Найшвидше волосся росте у віці 15–30 років. Улітку, до речі, волосся росте швидше, ніж узимку.

ВСТАВКА 2

Найбільше волосинок у блондинів і блондинок – приблизно 150 тисяч.

ВСТАВКА 3

Жінки лисіють рідше за чоловіків, тому що корені жіночого волосся “сидять” у шкірі на 2 мм глибше, ніж у чоловіків.

 

Підготувала Тетяна Новацька

Весільні зачіски

Весільні зачіски

Весільні зачіски

Весільні зачіски

Назад